De rol van kruidenghees in een Ayurvedische levenswijze
In de Ayurvedische levensstijl vormen kruidenghees onmiskenbaar een belangrijk onderdeel. In principe laat ghee zich het best vergelijken met geklaarde boter, maar dan in een Indiase variant ervan. Voeg daar nog een aantal specifieke kruiden aan toe, en dan heeft u effectief kruidenghees. Wanneer u hier geïnteresseerd in bent en u daadwerkelijk wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen van Ayurvedische kruidenghees, wees er dan zeker van dat u deze bestelt via een
gespecialiseerde aanbieder. Als u meer wilt weten over deze kruidenghees kunt u uiteraard ook eerst even verder lezen.
Wat zijn ghees?
Oorspronkelijk is ghee de Indiase versie van geklaarde boter. In veel midden-Aziatische landen wordt ghee nog steeds veelvuldig gebruikt – ook bij mensen thuis – voor het bakken, braden en frituren van etenswaren. Ook specerijen zoals komijn, koriander en mosterdzaad worden geroosterd in deze ghee, voordat ze aan gerechten worden toegevoegd. In onze westerse wereld kan ghee in ieder geval een uitstekende vervanger zijn voor producten als bakboter en zonnebloemolie. Ten opzichte van deze producten heeft ghee het voordeel dat het tot hogere temperaturen verhit kan worden. Daarnaast kunnen ghees ook bij verschillende (Ayurvedische) remedies worden ingezet.
Waarin onderscheidt ghee zich nog meer ten opzichte van boter?
Als geklaarde boter heeft ghee een aantal fikse voordelen te bieden in vergelijking met reguliere boter. Zo kan men ghee op een hogere temperatuur én langer op exorbitant hoge temperatuur gebruiken voordat verbranding optreedt. Daarnaast is ghee langer houdbaar dan normale boter. Maar ook op het gebied van gezondheid weten ghees zich te onderscheiden van andere botersoorten. Zo ondersteunt ghee het menselijke lichaam wanneer dit last ondervindt van een vata-onbalans. Verder stimuleren ghees de spijsvertering en daarmee een soepele opname van voedingsstoffen. Dit laatste komt ook tot uiting in het feit dat ghees uitstekend functioneren als transportmiddel, waardoor de positieve gezondheidseffecten van bepaalde specerijen tot alle plaatsen in het lichaam doordringen. Bovendien heeft ghee een aangenaam verkoelend effect. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, wordt er tijdens het opwarmen van de boter een laag schuim gewonnen. Dit schuim bevat ingrediënten die ook een positieve uitwerking voor de gezondheid hebben. Vergeet dus niet dit schuim te bewaren en dit later door uw maaltijd te mengen!
Wie kan Ayurvedische kruidenghees gebruiken?
Boven alles kan gesteld worden dat Ayurvedische kruidenghees probleemloos gebruikt kunnen worden door vrijwel iedereen, ook wanneer men kampt met een koemelkallergie of lactose-intolerantie. Alleen wanneer u obesitas, een hoog cholesterolgehalte of te veel afvalstoffen in uw lichaam heeft, dient u wellicht terughoudend te zijn in het gebruik van kruidenghees.
Bestel uw ghees via een gerenommeerde webshop
Wilt u uw interesse in Ayurvedische kruidenghees omzetten in de aanschaf ervan? Dan is het aan te bevelen dit altijd te doen via een bewezen specialist op het gebied van holistische gezondheidsleer. Een dergelijke specialist heeft namelijk doorgaans precies de juiste producten in huis. Ander belangrijk voordeel is dat zij u dikwijls vakkundig kunnen adviseren over welke producten voor uw situatie het best zijn. Wij wensen u veel goeds bij het realiseren van een zo gezond mogelijk eetpatroon, mede dankzij het gebruik van Ayurvedische kruidenghees.
Geef een reactie